x

Kako izgleda prvi električni BMW X1

Njemački proizvođač je pored konvencionalne verzije po prvi put ponudio kupcima model X1 sa električnim motorom.

Treća generacija BMW-a X1 imala je svjetsku premijeru u srijedu, a sada smo u prilici i da vidimo kako izgleda model na struju, iX1. Električni SUV vizuelno se razlikuje od onog sa konvencionalnim pogonskim jedinicama prije svega po detaljima na spoljašnjosti.

BMW iX1 ima blago modifikovanu prednju masku, kao i plave detalje oko "bubrega" i drugačiji donji dio branika. Isti plavi detalji mogu se vidjeti sa strane, na sajtnama ispod vrata, kao i na zadnjem braniku.


Ako se izuzmu pomenute razlike, spolja iX1 izgleda skoro isto kao i običan BMW X1.

Električni model koji će nositi oznaku iX1 xDrive30 ima dva elektromotora, po jedan na svakoj od osovina, ukupne snage 313 KS (230 kW), dok ukupni obrtni moment iznosi 494 Nm.


Pomenuta dva elektromotora pete generacije ovom automobilu obezbjeđuju pogon na sva četiri točka. Ubrzanje iz stanja mirovanja do 100km/h se realizuje za 5,7 sekundi, a očekivana autonomija po WLTP standardu kreće se od 413 do 438 km.

Baterija ima kapacitet od 64,7kWh i moguće ju je puniti maksimalnom snagom od 130 kW, kada se za svega 10 minuta može povećati autonomija za 120 km.

BMW za sada nije objavio detalje o cijeni, a očekuje se da će iX1 u prodajne salone stići do kraja godine, prenosi B92.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.