x

Kako izgleda putovanje avionom koje košta preko 100.000 dolara

Kako CNN izvještava, prije nekoliko mjeseci iz Londona je krenuo Viking Cruises na kojem malobrojni bogati putnici krstare svijetom preko okeana i mora. Ovo luksuzno putovanje trajaće 245 dana, a obići će šest kontinenata, 51 zemlju i 111 luka.

Šta je s onima koji žele vidjeti više destinacija i doživjeti globalnu avanturu, ali nemaju vremena i nisu raspoloženi za dugotrajno putovanje morem?

Na raspolaganju im je krstarenje vazduhom. Posebno konfigurisani avioni slobodni su za najam i kreću na dvonedjeljne ili tronedjeljne privatne obilaske svijeta, zaustavljajući se na odredištima koje posjećuje svjetska elita, kao što je ostrvo Maču Pikču ili Tadž Mahal.

Ovaj luksuz i nesvakidašnje iskustvo pruža nekoliko kompanija, a nije jeftino i mogu ga priuštiti samo malobrojni. Njegova cijena je preko 100.000 dolara iako se govori da će se pojaviti neke "jeftinije" varijante.

Kako izgleda samo putovanje i što sve možete doživjeti?

Vodeća u području avionskog krstarenja svijetom je kompanija Abercrombie & Kent, koja je prevozila ljude širom svijeta još od 1989. godine u luksuznom avionu Lockheed L-1011. Nivo raskoši podignut je uvođenjem Concordea u ponudu privatnih letova oko svijeta, a sada koriste Boeing 757 koji, iako je nešto sporiji, ipak predstavlja premijum klasu.

U ponudi imaju dva do tri avionska krstarenja svake godine, koja su ograničena na 50 putnika. Teme krstarenja pažljivo se biraju i najčešće su orijentisane na istraživanje kulture i prirode. Cijene se kreću od 140.000 do 160.000 dolara po turi.

Prije svakog krstarenja u avionu se, čiji je vlasnik islandska avio-kompanija, potpuno mijenja kabina kako bi avion ispunio standarde kompanije Abercrombie & Kent.

Sljedeća avionska luksuzna tura oko svijeta kreće iz Sietla u februaru 2020. godine i trajaće 25 dana. Na njoj će se uživati u divljem safariju, na kojem će putnici moći doživjeti susrete s madagaskarskim lemurima, filipinskim kitovima, divovskim pandama i planinskim gorilama.


Hotel na zemlji

Druga kompanija koja vam može ponuditi putovanje za sva vremena je Four Seasons. U pitanju je kanadski lanac vrhunskih hotela koji je lansirao svoje avionsko krstarenje Boeingom 757.

Avion je cijeli obojen u elegantnu crnu boju i djeluje kao ambasador kompanije dok leti po svijetu, a logotip Four Seasons nalazi se na njegovom repu. U unutrašnjosti su 52 sjedala i kabina koja ima za cilj ponoviti istu vrstu iskustva koju hotel pruža na zemlji. Prvo putovanje doživjelo je toliki uspjeh da su naručili novi avion koji će početi letjeti 2021. godine.

Ova kompanija trenutno nudi četiri putovanja tokom ove i sljedeće godine, a svaka tura sadrži različitu kombinaciju destinacija kao što su Japan, afričke savane, polinezijska ostrva ili evropske kulturne prijestonice.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.