x

Kako je govorio Nebojša Glogovac o svojoj majci: "Bojala se boemskog života glumaca"!

Majka nikad prežaljenog i prerano preminulog glumca Nebojše Glogovca sahranjena je danas na starom groblju u Pančevu, na vječni počinak ispratili su je mnogobrojni prijatelji i rodbina.

"Roditelji su mi iz Nevesinja. Majka mi je iz Nevesinja, otac sa Dramiševa, sela udaljenog jedno 30 kilometara od Nevesinja. Mi smo otišli odande u mojoj šestoj - sedmoj godini. To je bio veliki kulturološki zemljotres. Ogromna je razlika u mentalitetima između Nevesinja i Trebinja i tog nekog mentaliteta u Opovu, tog nekog banaćanskog fazona. Te promjene sredine su uticale na moju prilagodljivost, napor da shvatim druge", pričao je Glogovac u emisiji TV lica kao sav normalan svijet, koja je snimana 2010. godine.

Opisivao je kako ga je deda Gavrilo u selu vodio da jaše konja, a kad bi došao, deda bi mu rekao: "Evo meni moga vojvode". Kako kaže - to je jedno iskustvo koje niko koga zna nije imao, "da živiš u kući u selu ljeti gdje nema struje i vode, gdje je tišina, plašćenje sijena ljeti, voda iz čatrnje se pije"...


Na pitanje kako su njegovi roditelji Hercegovci, a posebno otac koji je svešteno lice, reagovali na vijest da je odlučio da studira glumu, on je detaljno opisao taj trenutak.

- Po mom utisku moji roditelji su ponosni i sretni što sam ja uspješan u svemu tome.

- Kad sam upisao Akademiju i došao kući, otac mi je čestitao, to je bila jedna od prvih stvari na kojoj mi je on čestitao u životu. Uvijek su mi roditelji govorili - to je sve za tvoje dobro, to radiš za sebe. Izljubio me od srca, vrlo sretan što sam se ja našao u tome.

- Majka se plašila boemskog života i tog kako glumci žive, ali šta će, morala je da se pomiri s tim.


- Imao sam sreću što moji roditelji, iako ti hercegovački krajevi u ovdašnjim glavama zvuče kao tvrdi kamen, ipak, oni i taj narod imaju filozofsku širinu, taj narod ima dobro poznavanje ljudi i načina kako s ljudima. Moj otac je s 14 godina otišao na Bogosloviju, završio je i teološki fakultet, što nije lako. Negdje je kroz studije i svoje poimanje sveta dobio drugu širinu, tako da me nije sputavao pretjeranom strogošću - govorio je Nebojša.

Kako je tada ispričao, neke stvari su se podrazumijevale kod oba roditelja, ali odrastanje nije bilo preteško.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.