x

podigla se velika prašina

Kako je Mina Vrbaški postala medicinska sestra? Direktorka klinike priznala sve, evo da li zadrugarka daje injekcije pacijentima!

Velika prašina digla se u javnosti otkako se saznalo da se učesnica "Zadruge" zaposlila u jednoj poznatoj privatnoj klinici.

Mnogi su se iščuđavali i pitali se kako je moguće da neko ko nema diplomu medicinske škole obavlja posao medicinskog tehničara, a tim povodom mediji su kontaktirali dr Draganu Stojmenović, direktorku klinike u kojoj je zaposlena Mina Vrbaški.


Na pitanje koji su to kriterijumi na osnovu kojih je učesnica "Zadruge" Mina Vrbaški dobila posao u klinici, uzme li se u obzir da nema odgovarajuću stručnu spremu za pružanje medicinskih usluga, kao i da li samostalno obavlja vađenje krvi, priključivanje infuzija, davanje injekcija i vakcina, dr Stojmenović je za Pink.rs odgovorila:


- Mina je kod nas bila angažovana na poslovima zakazivanja, evidentiranja pacijenata i naplate usluga pruženih u našoj ustanovi, za šta medicinska sprema nije potrebna. Njen rad ni u kom slučaju nije uključivao pružanje medicinskih usluga pacijentima, za to je zaduženo isključivo medicinski obrazovano osoblje.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.