x

Kako obući bebu

Garderoba za bebe mora biti napravljena od prirodnih materijala, a najbolji izbor je pamuk.

Vječita dilema mladih mama je kako obući bebu da joj ne bude pretoplo, ali i da se ne prehladi, tokom ljeta postaje još veća.

Prilikom izbora odjeće za bebe na prvom mjestu trebala bi biti udobnost i kvalitet materijala.

Nemojte bebin komfor podrediti "stilu", beba je - beba, dakle koliko god vam bila slatka haljinica u kojoj će vaša mjezimica izgledati "kao lutka", uzdržite se.

Garderoba za bebe mora biti napravljena od prirodnih materijala, a najbolji izbor je pamuk. Odjeća od pamuka omogućava bebinoj koži da diše, a možete je prati na visokim temperaturama, što je u prvim mjesecima neophodno.

Još jedna stvar na koju biste trebali obratiti pažnju je kopčanje. Kada je riječ o odjeći za najmlađe, idealno rješenje su stvari koje se kopčaju s prijeda, a donji dijelovi s kopčanjem duž nogavica. Tako nećete morati svaki put skidati bebu kada joj trebate promijeniti pelene.

Pedijatri savjetuju da bebe uvijek trebaju imati jedan sloj odjeće manje od roditelja. Kada temperature počnu prelaziti trideset stepeni, obucite bebi majicu kratkih rukava.

U šetnju idite u ranim jutarnjim satima, ali ni tada nemojte zaboraviti šeširić koji će štititi lice vašeg malenog. Također, neophodno je i redovno nanošenje kreme za sunce čiji je zaštitini faktor najmanje 30.

Ipak, čak i ako se pridržavate ovih savjeta, beba ne bi smjela biti napolju između 11 i 17 sati!


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.