x

Kako prijeći s kolijevke u krevetić

U dobi između godinu i pol i tri godine mala djeca vjerojatno će biti spremna prijeći s kolijevke u krevetić. Ne postoji točno određeno vrijeme kada treba premjestiti dijete, ali vjerojatno je sigurnije pričekati dok ne navrši 2 godine.

Međutim ako je Vaše dijete već naučilo odlaziti na kahlicu i koristi je, te je dovoljno visoko da se može popeti preko ograde onda ne samo da je spremno za prelazak nego je to dobro i za njegovu sigurnost. U tom slučaju krevet koji nije toliko visok omogućava jednostavnije kretanje i manju vjerojatnost za ozljede i padove.


Kako prijeći s kolijevke u krevetić?

Napravite prelaz što zabavnijim! Uključite dijete u odabir nove posteljine i kreveta. A kada se useli, dogovorite se oko toga da gostima pokažete njegov novi krevet.

Pronađite zajedno najbolje mjesto za krevetić. Savjet: postavite ga dalje od prozora, i stavite nekoliko jastučića oko kreveta.

Odaberite krevet koji najbolje odgovara vašem mališanu. Iako su kreveti dizajnirani za malu djecu šareni i zabavni za gledanje, vaše će to dijete brzo prerasti. Ako odaberete bračni krevet ili krevet za dvije osobe, pričvrstite zaštitnu ogradu kako se ne bi otkotrljala iz kreveta. Djeca ne bi trebala spavati na vrhu kreveta na kat dok ne navrše 6 godina.


Također razmotrite vrijeme preseljenja s drugim događajima koji se događaju u životu vašeg malog djeteta. Nemojte kombinirati preseljenje s prvim danom odlaska u vrtić ili rođenjem brata ili sestre. Umjesto toga, prebacite je u veliki krevet nekoliko mjeseci unaprijed.

Potrudite se da se držite svoje uobičajene rutine odlaska na spavanje. Iako je primamljivo leći s vašim djetetom dok zaspi, ove se navike teško riješiti jednom kada se počne. Održavajte stvari što je moguće normalnijima kako biste osigurali nesmetan prijelaz u njezin novi krevet.

I ne zaboravite pokazati svom djetetu koliko ste ponosni na njega!


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.