x

Kako pripremiti dječiji imunitet na svakodnevnu odbranu

Stručnjaci savjetuju kako je važno pobrinuti se o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, svakodnevnoj tjelesnoj aktivnosti, dovoljno sna i pravilnoj higijeni .

Počela je školska godina koja za mnoge roditelje predstavlja nove početke, nove borbe, pobjede i poraze. Za roditelje vrtićke i školske djece tu su novi izazovi jer povratkom u kolektiv kreće još jedan krug razmjene viroza i infekcija. Kako pripremiti imunitet na svakodnevnu odbranu?

Stručnjaci savjetuju kako je važno pobrinuti se o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, svakodnevnoj tjelesnoj aktivnosti, dovoljno sna i pravilnoj higijeni. Uz to, bilo bi dobro u prehranu uvrstiti dodatak prehrani za jačanje imuniteta. Isto tako, ako imate loša iskustva od prethodnih godina, treba misliti o prevenciji.

Na tržištu je dostupan velik broj preparata koji, osim nadopune vitamina i minerala te modulacije imuniteta, mogu pomoći i boljoj koncentraciji. Multivitaminski pripravci, kažu stručnjaci, su idealne formule za djecu koja nemaju uravnoteženu prehranu jer ne jedu raznolike obroke, iz nekog razloga izbjegavaju određenu vrstu hrane ili imaju smanjeni apetit. 

Multivitaminski pripravci dostupni su u različitim oblicima, od gumenih bombona, lizalica, pastila do ukusnih sirupa i voćnih koncentrata. Naravno, obratite pažnju na sastav i podrijetlo vitamina i primjenjujte ih uz obrok kako bi se bolje apsorbirali.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.