x

Važni koraci

Kako se nositi s noćnim morama djeteta?

Ako noćne more počnu predstavljati ozbiljan problem za svakodnevni život mališana, razmislite o tome da se obratite liječniku ili psihoterapeutu za pomoć.

Noćne more mogu biti zastrašujuće za ljude svih dobi. No, posebno su traumatične za malu djecu, koja teško razlikuju san i javu.

Evo nekoliko savjeta kojima biste mogli pomoći svom mališanu kad ima noćnu moru.

Saosjećanje

Prirodno je da se strahovi noću slijevaju u snove, što ih često čini noćnim morama. Ako vaše dijete doživljava noćne more, važno je saosjećati s njim. Shvaćanje da je strah drugačiji za djecu prvi je korak u pomaganju djetetu da se nosi s noćnim morama.


Ograničite korištenje interneta i medija

Um vašeg djeteta je maštovit, a mnoge noćne more proizlaze iz surfanja internetom. Stavite roditeljsku zaštitu na određene programe te se klonite strašnih knjiga i priča prije spavanja. Čitajte vesele knjige kako bi vaše dijete išlo dobro raspoloženo spavati.


Budite strpljivi

Budite strpljivi u pomaganju svom djetetu da prevlada noćne more. Poduzmite korake kako biste ih utješili, i zastrašujući snovi bit će iza vas prije nego što to shvatite. Ako noćne more počnu predstavljati ozbiljan problem za svakodnevni život mališana, razmislite o tome da se obratite liječniku ili psihoterapeutu za pomoć.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.