x

Irac zna kako do bogatstva

Kako zaraditi 600 miliona dolara? McGregor zna formulu

Irski borac Conor McGregor pokazao se kao veoma uspješan biznismen, pa je za dionice vlastitog viskija Proper 12 dobio čak 600 miliona dolara.

Proper No. Twelve je irski viski koji je jako popularan prije svega što je njegov vlasnik slavni UFC-ov borac i dvostruki šampion. McGregor je prije tri godine proizveo viski koji mu je u samo godinu dana donio zaradu od milijardu dolara, a kasnije je ista bivala sve veća i veća.

Iako je dobio dosta negativnih recenzija vezano za svoj proizvod, Irac je tada samouvjereno govorio kako je kralj viskija, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne i kako pravi "najbolju žesticu" na svijetu.

Nema sumnje da se viski prodaje u velikim količinama prije svega zahvaljujući svojoj reklami i činjenici da iza njega stoji jedan od najboljih UFC boraca, a konstantno McGregor zarađuje od njega.


Sada je većinski dio njegovih dionica prodao za vrtoglavih 600 miliona dolara, pa tako i bez borbi dolazi do velike količine novca.

Ovaj 32-godišnjak jedan je od UFC -ovih najbogatijih boraca, a to mu je omogućilo da uspješno trguje. On se u međuvremenu sprema za okršaj sa Dustinom Poirierom, koji je planiran na UFC 264 događaju u julu ove godine.

Većinske dionice njegovog Proper 12 viskija kupila je kompanija Proximo Spirits koja piće uvozi u SAD. Do sada je Proximo držao 49% dionica, a sada će postati glavni vlasnik Propera.


"Otkako je lansirao ovu marku na tržište zajedno s Conorom i njegovim partnerima prije samo dvije i pol godine, Proper No. Twelve je najuzbudljiviji brend u kategoriji irskog viskija. Marka raste neviđenim tempom i ovaj posao odražava Proximoovu predanost širenju svoje prisutnosti u segmentu viskija", rekao je čelnik Proximo Spiritsa u intervjuu za Shanken News Daily.

McGregor je obavijestio svijet o osnivanju Propera 12 tokom borbe s Floydom Mayweatherom Jr. u 2017. godini. Irac će zajedno sa svojim poslovnim partnerima i dalje utjecati na razvoj marke koju je osnovao i bit će i dalje njeno zaštitno lice.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.