x

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja januara? Metereolozi su dali prognozu!

Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice, međutim, meteorolozi najavljuju da se od 27. januara očekuju povremene padavine uz nestabilno vrijeme i visoke temperature.

U centralnoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova u jutarnjim satima se očekuje magla koja se ponegdje može i duže zadržati, a od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnim i zapadnim područjima bit će pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Meteorolozi ističu kako će temperatura zraka biti relativno visoka za ovo doba godine.

Za dane vikenda moguća je slaba kiša, a na planinama susnježica i snijeg. Jutarnje temperature zraka kretat će se od -4 do 2 stepena celzijusa u Bosni, a u Hercegovini od 2 do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature varirat će od 3 do 9 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.


Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u periodu od 27. januara do 03.februara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prethodnu sedmicu. Mraz nije isključen na visoravnima i visokim planinama, gdje je moguća i pojava snijega.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 0 i 4 stepena u Bosni, na jugu zemlje do 7 stepeni. Maksimalne temperature u Bosni do 10 i u Hercegovini do 14 stepeni celzijusa.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.