x

Kaliopi održala konferenciju u Sarajevu i najavila turneju po BiH! (FOTO)

Makedonska diva prepoznatljivog glasa Kaliopi u okviru svojih jesenjih koncerata u oktobru stiže u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je rekla na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Domu mladih u Sarajevu, jedva čeka novi susret sa bh. publikom. A najavila je i datume održavanja koncerata.

Turneja započinje 4. oktobra u Mostaru koncertom u dvorani “Herceg Stjepan Kosača” i nastavlja se 5. oktobra u Sarajevu (Dom mladih). Nakon sarajevskog, slijedi zenički koncert 6. oktobra u Bosanskom narodnom pozorištu, dan poslije nastupit će u Doboju, a 8. oktobra zapjevat će u Banjoj Luci. U Tuzli će održati koncert 9. oktobra (Bosanski kulturni centar), 10. narednog mjeseca zapjevat će u Bijeljini (Centar za kulturu), dok će se 11. oktobra predstaviti pred Brčacima u Domu kulture. Završnica je bh. turneje planirana je za 13, oktobar u Travniku (Centar za kulturu) gdje će makedonska pjevačica nastupiti prvi put. Svi koncerti počinju u 20 sati, a producent turneje je koncertna agencija Zeus.


- Divno je biti ponovo u BiH i Sarajevu. Ja volim ovaj grad jer me najljepše uspomene vežu za njega. I za vrijeme Jugoslavije on je bio centar muzike. Čak i kad je prošao sve te ružne stvari ostao je uspravan, niko nije uspio da ubije njegov duh. I ovdje se osjećam uvijek divno kao da sam tu odrasla sa tim divnim ljudima, kazala je Kaliopi i naglasila da je svaki njen koncert u BiH poseban praznik, a i priča za sebe.


Prepoznatljiva po isključivo moćnoj i emotivnoj interpretaciji, kao i posebnoj energiji i šarmu koje donosi na scenu i velikim brojem hitova kao što su “Bato”, “Kofer ljubavi”, “Znam da te volim”, “Melem”, “Crno i belo”, “Vučica”, “Poželi”, “Nevinost”, “Mrvica”, “Oprosti”, “Rođendan”, “Presuda” i mnogi drugi, ova dama na svakom svom koncertu ostvari poseban fluid sa publikom koji traje do sljedećeg susreta.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva.ba/
Izvor: Oslobođenje


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.