x

Kamiondžija pregazio dječaka (10) iz Srbije u Švicarskoj! Potresna ispovijest oca: Brat mu je vikao "Stani", ali bilo je prekasno! Posljednje riječi kidaju dušu!

Srpski državljanin Lazar Perić (10) poginuo je u utorak u Efretikonu u Švajcarskoj, kada ga je pregazio kamion dok je s bratom Milošem (12) vozio trotinet. Mališani su kobnog dana krenuli kući, gdje su ih majka Olivera (44) i otac Branislav (50) čekali da dođu na porodični ručak. Kako prenose švajcarski mediji, tragedija se dogodila nedaleko od kuće u kojoj živi porodica Perić.

- Braća su na trotinetima krenula kući i od nje ih je dijelio samo pješački prelaz. Međutim, u tom trenutku je iznenada naišao kamion, kojim je upravljao Ivan L. (19), i pokosio desetogodišnje dijete. Vozač teretnjaka nije vidio Lazara i zbog toga nije kočio - navodi izvor lokalnih medija.

Prema njegovim riječima, dijete je teško povrijeđeno i u lokvi krvi ležalo na asfaltu, na svega nekoliko metara od kuće u kojoj živi.


- Zaprepašten i zatečen, brat Miloš je pozvao oca Branislava i on je odmah dotrčao do mlađeg sina koji je bespomoćno ležao na zemlji - kaže izvor švajcarskih medija.

Kako dodaje, uplakani otac je potom prišao povrijeđenom Lazaru i gledao kako mu dijete umire na rukama.


- Govorio mu je: „Sine moj, ostani sa mnom... Ne napuštaj nas... Biće sve u redu.“ Međutim, nekoliko minuta kasnije, dječak je preminuo u očevom naručju - prenose mediji.

Nekoliko sati nakon tragedije otac Branislav je švajcarskim medijima ispričao kako je izgubio mlađeg sina.


- Miloš nam je rekao da je bratu dovikivao: „Stani!“, i da je pokušao da ga zaštiti, ali da nije uspio. Odjednom je uletio u kuću i rekao da se Lazaru dogodilo nešto strašno. Odmah sam otrčao tamo da vidim šta se desilo. Moj sin je teško disao i nije mogao da govori. Uzeo sam ga za ruku i sve vrijeme gledao njegove tužne oči... Tako sam proveo posljednje trenutke sa svojim sinom - rekao je švajcarskim medijima potreseni otac.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali je za desetogodišnjaka srpskog porijekla bilo kasno.



(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.