x

Košarkaš u strahu

Kanter: Namjestit će mi saobraćajnu nesreću ili će me otrovati

Košarkaš New York Knicksa Enes Kanter istakao je kako mu je ograničena sloboda kretanja, jer je u Turskoj označen kao državni neprijatelj budući da je optužen za organizaciju vojnog puča kao sljedbenik Fethullaha Gülena.

"Plašim se za svog oca. Prijeti mu zatvor i to nije šala. Međutim, čak i ako ga kazne s 15 godina robije, ne vjerujem da će tamo provesti 15 godina jer mislim da predsjednik neće toliko biti na vlasti. A nadam se da neće ni živjeti toliko dugo. Vidjet ćemo. Čekamo", rekao je Kanter o ocu, koji je optužen za terorističko udruživanje.


Kanter će u januaru naredne godine morati putovati u London, gdje je zakazan duel između New Yorka i Washingtona.


"Nemam više turski pasoš, ali sam i dalje državljanin Turske. Ukoliko odem u London i sačeka me Interpol, morat će me poslati u Tursku. To bi vjerovatno bio posljednji put da čujete za Enesa Kantera. Ne bi me upucali, jer bi im to pravilo probleme, ali uradili bi nešto drugo. Namjestili bi mi saobraćajnu nesreću ili bi me otrovali", rekao je košarkaš Knicksa, koji je dodao i da to što kritikuje vlasti u Turskoj ne znači da ne voli svoju zemlju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.