x

humana misija

Kap krvi je kap nade u život! Najveći bh. oglasnik nagrađuje sve koji daruju krv u vrijednosti 50 KM!

Budite dijelom OLX akcije darivanja krvi od 15.07.2021.-15.08.2021. godine! OLX.ba zajednica već treću godinu zaredom nastavlja humanu misiju podrške Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH realizirajući akciju prikupljanja krvi za sugrađane kojima je ona neophodna.

Važno je napomenuti da je krv lijek koji nije moguće proizvesti i jedini izvor tog lijeka je čovjek, a jedno doniranje krvi može spasiti do tri života.

U znak zahvalnosti korisnicima sa teritorije BiH, OLX.ba će svakom darivatelju doznačiti 500 OLX kredita (tržišne vrijednosti 50 KM).

Kako će se vršiti doznačavanje OLX kredita?

Zbog očuvanja anonimnosti darivatelja, potrebno ja da svaki od donora lično, putem e-maila, dostavi potvrdu kojom se dokazuje da je u toku planirane akcije učestvovao u istoj, što znači da će isključivo, uz saglasnost  korisnika, na profil koji koriste na oglasniku OLX.ba doznačiti dogovoreni iznos OLX kredita.

E-mail potvrde je potrebno poslati na: [email protected] i treba da sadrži:

- Korisničko ime OLX profila

- Uslikanu potvrdu o dobrovoljnom darivanju krvi izdatu za period trajanja akcije od 15.07.2021.- 15.08.2021. godine.


Vodič za darivaoce možete pronaći ovdje, kao i više informacija klikom ovdje.

Krv je moguće donirati u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH ili na jednoj od lokacija koju možete pronaći ovdje.

- Ovim putem se zahvaljujemo na podršci i razumijevanju menadžmenta PIK d.o.o. (OLX.ba), kada je u pitanju promocija davalaštva krvi, te se nadamo da će se saradnja nastaviti i ubuduće te možda poprimiti i tradicionalne oblike.

Kap krvi je kap nade u život možda baš Vama dragoj osobi. Učinite da bolesti, saobraćajne nesreće i povrede ne odnesu još jedan život.

Pozivamo sve građane da daruju krv, i na taj način učestvuju u obezbjeđivanju krvi i krvnih pripravaka, za povrijeđene i oboljele u FBiH. Organizirano darivanje krvi, podstaknuto humanim pobudama, strateški je cilj razvoja davalaštva u svakoj humanoj populaciji. Jedini način za ostvarenje tog cilja je organiziranje akcija darivanja krvi, te se nadamo da će naši dragi sugrađani i ovog puta uzeti učešće, te time doprinijeti razvoju davalaštva kao što su to učinili mnogi do sada. – istakla je Dipl.scr Jasmina Mahmutović iz odsjeka za promociju davalaštva.

Više informacija možete pogledati i na zvaničnom saopštenju OLX.ba stranice ovdje


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.