x

Karfiol čorba

Za ručak spremite karfiol čorbu.

Sastojci:

glavica karfiola

glavica crnog luka

1 krompir srednje veličine

kašika suvog biljnog začina

mlijeko, bijeli biber

bijeli luk u prahu

prstohvat šećera

suvi celer, timijan, vlašac


Priprema:

U šerpu stavite karfiol iscjepkan na male cvjetove, krompir isječen na komade i crni luk presječen napola. Nalijte vode toliko da bude dva cm iznad povrća i pustite da se krčka poklopljeno 15 minuta. Kada je povrće skuvano, izvadite ga i stavite u blender. Dodajte mlijeka tek toliko da dobijena masa bude u gusto tečnom stanju i sve izblendajte. Usitnjenu je vratite u vodu u kojoj ste kuvali povrće, sve sjedinite, pa pet minuta kuvajte na tihoj vatri, uz miješanje i dodavanje preostalih začina po ukusu. Prilikom serviranja ukrasite sitno sjeckanim vlašcem.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.