x

Karirani sako je odličan izbor i ove sezone

Kad su u pitanju jesenji komadi u koje se svakako isplati uložiti nameće se – karirani sako!

Trendseterice dobro znaju moć ovog komada, koji je glavni adut u ormaru u prelaznom periodu, odnosno u danima kada se još izmjenjuju vremenske prilike tipične za ljeto i jesen.

Pretprošle godine mogli smo svjedočiti “poplavi” sivih modela, dok se prošlogodišnja ponuda obogatila bojama, a ove jeseni taj je trend nastavljen. Uz oversized siluetu koja definitivno dominira u kolekcijama high-end i high street brendova ističu se i sakoi s naglaskom na struk – takve modele možete pronaći u ponudi marki Balenciaga i & Other Stories.

Uzorak Prince de Galles najpopularniji je, barem ako je suditi po aktuelnim kolekcijama, a kao konkurencija nameće mu se houndstooth print.

Karirani sako svevremenski je komad koji možete nositi u svim prilikama i lako kombinovati s modelima koje već imate u garderobi, pogotovo ako odaberete neki od sakoa u neutralnim nijansama, ali ono što je jedna od glavnih karakteristika ovog modnog multipraktika je da je većina izrađena od vune ili barem od mješavine vune s drugim materijalima pa se može nositi umjesto jakne – na tanku rolku ili vestun ili kao jedan od slojeva, ispod puf jakne ili kaputa, za hladnije mjesece.

Da se dominacija kariranih sakoa nastavlja i ove jeseni pokazale su i modne insajderice koje su prošetale svoje modele ulicama Londona i Milana – nosile su predimenzionirane komade stegnute kaišem u struku ili, pak, one nešto duže siluete, a ako se pripremate za kupovini modnog klasika, sad je pravo vrijeme.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.