Blagodat prirode
Kašika meda dnevno radi čuda u vašem organizmu
Opšte je poznato da konzumiranje meda jača imunološku sposobnost našeg organizma, ali nas i štiti od bakterija, virusa i slobodnih radikala koji su tri najveća neprijatelja zdravlja.
Zahvaljujući svom hemijskom sastavu i odnosu vitamina, minerala, fermenata i prostih šećera, med u velikoj mjeri utiče na formiranje svih krvnih elemenata.
Oni imaju zaštitnu ulogu jer poseduju sposobnost „proždiranja“ neprijatelja našeg organizma. Zato bi bilo poželjno svaki novi dan započeti kašičicom meda.
– Jača imunitet
– Poboljšava cirkulaciju
– Jača snagu srca i poboljšava srčani ritam
– Poboljšava probavu
– Poboljšava obnavljanje tkiva
– Potpomaže obnavljanje krvnih elemenata
– Ima antibakterijsko dejstvo
– Poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma
– Djeluje protiv stresa
- Smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi za sedam odsto, a za dva odsto povećava nivo dobrog HDL holesterola
Med je bogat ugljenim hidratima, a najviše prostim šećerima glukozom i fruktozom, koji predstavljaju energetski materijal. On sadrži brojne enzime, vitamine i minerale, eterična ulja, organske kiseline koje blagotvorno utiču na organe za varenje i potpomažu apsorpciju hranljivih materija.
Med je najbolje konzumirati ujutru i to nekih pola sata prije doručka, a ko želi i više puta dnevno da ga jede, također bi bilo poželjno pola sata prije svakog narednog obroka.
(Body.ba)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.