x

radni doručak

Kasumović: Predlažem Amru Mehmedić za premijerku, uskoro smjena većine!

Nakon apsolutne pobjede na proteklim Lokalnim izborima 2020 godine, upriličen je radni doručak gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića s predstavnicima medijima, na kojem su se odazvali gotovo svi novinari medijskih kuća. 

Na neformalnom druženju prisutnima se kratko obratio Kasumović, zahvalivši se medijima na dolasku i suradnji, a priliku je iskoristio da još jednom najavi smjenu Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

- Činimo sve da se smijeni trenutna većina u kantonu, koja je sramota za sve građane i ZDK. Samo se zadužuju, a građani ne znanu gdje ide taj novac. Uskoro ćemo završiti taj posao. Pri kraju smo da predamo potpise za smjenu Vlade, a za što čekamo ozvanicenje rezultata. Ponovo ću predložiti Amru Mehmedić za premijerku, to je osoba koja vodi privredni razvoj. Ona je osoba koja može stabilizirati kanton i smatram da je prilična za tu poziciju - poručio je Kasumović. 

Osvrnuo se i na Gradsko vijeće, kazavši da su za predsjedavajućeg novog saziva u opciji Almir Babajić (SDP) i Kenan Alispahić (Zenička inicijativa – Kasumović Fuad), koji su se izjasnili kao Bosanci i Hercegovci.

.

.

Foto: Pahuljko     

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.