x

Katalog vs. stvarnost: Zašto je bolje Grčku posjetiti izvan sezone?

Turistički prospekti prepuni su zapanjujućih grčkih atrakcija i prirodnih ljepota. Ako očekujete da ćete ih u žiži sezone razgledati u miru i tišini, varate se.

Osim ako se niste budili u cik zore kako biste vidjeli Akropolu u Ateni, velike su šanse da ste morali čekati u redovima kako biste istražili ovaj kompleks antičkih građevina, koji je upisan i na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Turistički prospekti prepuni su zapanjujućih grčkih atrakcija i prirodnih ljepota. Ako očekujete da ćete ih u žiži sezone razgledati u miru i tišini, varate se. Velika je razlika između promotivnih fotografija i situacije koja vas uistinu očekuje na određenoj lokaciji.


Dobar primjer je i Agios Spiridon na Krfu – umjesto opustjele plaže okružene predivnim morem, ovoga ljeta tu se tražilo slobodno mjesto za ručnik i uživanje u suncu.


Grčka ima mediteransku klimu s ugodnim temperaturama tijekom cijele godine. Ako se ne želite boriti s velikim gužvama, savjetuju turističku stručnjaci, možda ju je bolje posjetiti u predsezoni i postsezoni.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.