x

istina o stanju

Kćerka nane Fate: Mama je dobro, sve je ovo njoj teško palo!

Nana Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizirana je danas na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Kako je ekskluzivno za portal "Avaza" potvrdila njena kćerka Hurija Karić, nana Fata je dobrog zdravstvenog stanja i nije životno ugrožena.

- Moja mama je dobro. U pitanju je rutinska kontrola zbog terapija koje inače koristi. Ljekari su joj savjetovali da ostane u bolnici dva dana, da je pregleda internista, da dobije terapiju - kazala je Karić.


Kako ističe, nana Fata se ovih dana posebno umorila zbog svih događaja vezanih za izmještanje crkve iz njene avlije.

- Ona je umorna od svega što se posljednjih dana dešavalo. Hvala Bogu pa nije ništa opasno. Malo smo je sklonili od svega. U pitanju je prije svega umor. Nije ništa kritično, sve joj je ovo teško palo - istakla je Karić.


Kćerka nane Fate prokomentirala je i navode na pojedinim portalima koji su se pojavili jutros, a u kojima se ističe da su pojedine osobe u alkoholiziranom stanju nakon uklanjanja crkve došli pred naninu kuću i provocirali je.


- U pitanju su djeca i omladina. Ušli su u bašču i ljubili zemlju gdje je bila crkva. Pjevali su i neke pjesme. U pitanju su iste osobe koje su i ranije pravili probleme u Bratuncu. Nisu bile direktne provokacije, nisu prilazili kući, njoj niko na vrata nije pokucao. Naravno, slučaj smo prijavili policiji. U pitanju su sitne provokacije, srećom, nije ništa opasno - kazala je Karić.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.