x

Kemal Hasić osudio Merlinov potez otkazivanja saradnje bubnjaru: Nema izdavanja albuma ovim “štukicama”, a čarobnjaku merlinu (mala slova za malog čovjeka) nema koncerata...

Nakon medijskih natpisa u Hrvatskoj, a vezano za navodni Facebook komentar Amara Češljara, bubnjara Dine Merlina, stiglo je saopćenje ovog proslavljenog bh. umjetnika, koji je dosadašnjem saradniku otkazao saradnju.

- Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti. Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru - rekao je Merlin. 


Pjevač Kemal Hasić se oglasio na Facebooku. On se čuo sa svojim kolegom i prijateljem Amarom Češljarom koji mu je otkrio kako je njegov Facebook nalog hakiran. Kemal Hasić je osudio Merlina što se odrekao bubnjara s kojim je godinama sarađivao. Prenosimo Vam njegovu objavu: 

Češljara su podržali i Šaćir Ameti i Enes Merdović: 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.