x

Nije želio pogaziti riječ i obećanje

Khabib odbio 100 miliona dolara za borbu protiv Floyda Mayweathera

Khabib Nurmagomedov nedavno je završio profesionalnu MMA karijeru.

Legendarni borac otišao je u penziju kao neporažen i sa omjerom od 29-0, a njegov menadžer Ali Abdelaziz je otkrio kako je imao brojne nestvarne ponude da odradi još jednu borbu.

Čuveni bokser Floyd Mayweather navodno mu je ponudio 100 miliona dolara za boks meč, ali je to Khabib odbio.

"Nakon što je otišao u penziju, ponuđeno mu je 100 miliona dolara za borbu protiv Floyda Mayweathera. 100 miliona dolara. Pitajte Floyda je li istina. Khabib je odbio. Rekao je: Završio sam sa borbom, obećao sam majci da se više neću boriti i želim održati riječ. Ako mi ona nekad kaže da se mogu boriti, onda ću to učiniti. Ovako nema šanse", prenosi Abdelaziz riječi dagestanskog šampiona.


Također, UFC je ponudio obračun sa još jednom legendom Georgesom St. Pierreom.

Abdelaziz tvrdi da je nuđena borba u kojoj bi oba borca imala 75 kilograma, odnosno borili bi se u kategoriji između lake i veltera.

Ni ovu ponudu Khabib nije prihvatio. Razlog je isti kao i kod odbijanja Floyda Mayweathera.


"Prije desetak dana Dana White me nazvao i rekao da bi se GSP želio boriti sa Khabibom na 75 kilograma. Dugo smo čekali Georgesa, prijatelj mi je, ali čekali smo ga četiri ili pet godina. Bilo je stalno hoću-neću. Sad nema smisla da želi borbu kada se Khabib povukao", istakao je Abdelaziz.

Khabib se nakon okončanja karijere posvetio treniranju rođaka i prijatelja u Degestanu. Preuzeo je ulogu svog oca koji je stvorio brojne šampione i za sada mu uloga trenera ide jako dobro.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.