x

UFC prvak sasvim iskren

Khabib priznao da je uživao nanositi bol McGregoru: Nikog nisam želio povrijediti osim njega...

Khabib Nurmagomedov izjavio je kako je jedino u borbi protiv Conora McGregora imao namjeru da protivniku nanese bol.

McGregor je u oktobru 2018. godine žestoko vrijeđao Khabiba. Posebno su te uvrede bile jake na vjerskoj osnovi, ali u oktagonu je The Eagle potpuno uništio Irca i prisilio ga je na predaju.

Upravo je Khabibu ta borba ostala u sjećanju, a sa velikom radošću je govorio o njoj.

"Koja mi je borba ostala u sjećanju? Moja pretposljednja borba. Znate svi protiv koga je bila", rekao je Khabib i nastavio je odgovarati na pitanja fanova.

"Na početku uživate u pobjedama i to vam donosi određeno zadovoljstvo. U posljednje vrijeme ne uživam toliko, osim u toj jednoj borbi. U toj borbi sam sa zadovoljstvom prebio tog čovjeka".

Istakao je i kako je često mogao da nanese teške povrede protivnicima, ali da to nije želio da učini.

"Imao sam borbi u kojima sam znao da mogu povrijediti protivnika. Nisam to želio napraviti, nisam želio da nekom slomim nešto i nalazio sam način da im omogućim da tapkaju. Ovo je brutalan sport, ali nikada nisam imao namjeru da nekoga povrijedim i da mu nanesem previše boli, posebno ako već znam da pobjeđujem. Ponavljam, osim u jednoj borbi", rekao je Khabib.

Čudesni Dagestanac je trenutno u karijeri na omjeru od 28-0, a ponovo bismo ga u oktagonu mogli gledati na proljeće.

Protivnik bi mu trebao biti Tony Ferguson. Iz UFC-a su najavili da će se ta borba i dogoditi, ali još uvijek nije poznat tačan datum.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Volim ovaj tim. Ljudi, izvinjavam se na napretku, upravo sam razgovarao o tim momcima, želim da upoznam vaše, pišite mi ovdje--- http://bosna.lco.jp