x

Ali Abdelaziz najavio

Khabibov menadžer: Tony je sljedeći!

Menadžer UFC-ovog prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova, kontroverzni Ali Abdelaziz, otkrio je ime narednog protivnika svog pulena.

Abdelaziz je na Twitteru u razgovoru sa MMA fanovima napisao samo kratku rečenicu iz koje se dao naslutiti Khabibov naredni rival.

"Toni je sljedeći", napisao je Abdelaziz.

Interesantno je svakako da su dogovorene borbe između Khabiba i Fergusona već četiri puta propadale. Dva puta je otkazivao Nurmagomedov, dva puta Ferguson, a vidjećemo hoće li peti pokušaj organizacije konačno uspjeti.

Također, za borbu je zainteresovan i predsjednik UFC-a Dana White.

"Mislim da bi ta borba trebala biti naredna. Imaćemo Conora protiv Cerronea, pa ako obojica dobiju, imamo revanš Khabiba i Conora", rekao je White.

Ipak, Khabibu je u ugovoru ostala samo još jedna borba, a on je jasno najavio da se ne planira vraćati do oktobra ili novembra ove godine iz solidarnosti sa kažnjenim kolegama.

Khabibov otac jasno poručio: Još jedna borba i riješili smo se UFC-a

Khabib Nurmagomedov dobio je žestoku kaznu Atletske komisije Nevade zbog haosa kojeg je izazvao u oktobru prošle godine nakon meča protiv Conora McGregora.

Šampion lake kategorije UFC-a dobio je devet mjeseci zabrane nastupa i čak pola miliona dolara, pa će Khabib narednu borbu zbog svih obaveza vjerovatno odraditi tek krajem godine.

Međutim, njegov otac Abdulmanap Nurmagomedov tvrdi da će učiniti sve da smanje kaznu (moguće smanjenje na šest mjeseci), kako bi se što prije riješili ugovora sa UFC-om.

Njegove riječi su itekako potresle borilački svijet i sasvim su jasne:

"Pokušaćemo da smanjimo kaznu, ali ne znam šta će tim na kraju odlučiti. Već smo izgubili dosta vremena. Khabibu je ostala još jedna borba, odradićemo je i nakon toga ćemo se riješiti obaveza prema UFC-u", rekao je otac Khabiba Nurmagomedova.

Khabib nema namjeru da se više bori u Nevadi. To je jasno poručio putem svog menadžera Alija Abdelaziza, pa će tako UFC ostati bez Khabibovih nastupa u Las Vegasu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.