x

Vizualna poboljšanja

Kia Ceed GT Line stigla u Pariz

Kombinacijom srca Kije Ceed i stila modela Ceed GT južnokorejska kompanija je dobila model Ceed GT Line predstavljen na Sajmu automobila u Parizu.

Kia Ceed GT Line dijeli osnovni izgled s modelom Ceed GT sa 201 KS, ali većinu ponude motora dijeli sa standardnim Ceedom. 


Model Ceed GT Line ima hromirane i sjajne crne detalje na rešetki hladnjaka, 17-inčne naplatke (18-inčni su opcija), agresivniju prednju masku i stražnji dio, crno nebo u unutrašnjosti, upravljač s ravnim donjim dijelom (lopatice iza upravljača kod modela s automatskim mjenjačem) kao i sjedišta s boljom bočnom potporom.


Automobil je dostupan s dva benzinska motora, a to su 1,0-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 118 KS te 1,4-litarski četverocilindrični motor s trubopunjačem koji isporučuje 138 KS, U ponudi je i 1,6-litarski četverocilindrični turbodizelaš sa 113 i 134 KS. Motori su standardno upareni sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, ali je četverocilindrične motore moguće upariti i sa sedmostepenim automatskim mjenjačem.


Kao i standardni Ceed, GT Line model je dostupan s modernom tehnologijom uključujući 7 ili 8-inčni infotainment sistem osjetljiv na dodir, koji je kompatibilan a Apple CarPlay i Android Auto sistemima, tu je grijano vjetrobransko staklo, automatska duga svjetla, sistem pomoći držanja automobila u traci, adaptivni tempomat te sistem upozorenja na vozilo u slijepom uglu.


Kia počinje prodaju modela Ceed GT Line u Evropi početkom naredne godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.