x

ONBOARD VIDEO

KIA EV6 GT zabavna i vrlo brza na Nurburgringu

Do sada je već potvrđeno da je KIA EV6 GT vrlo sposoban i brz električni automobil, ali ostalo je da se dokaže protiv konkurenata kao što su Tesla Model 3 Performance.

Iako KIA nije zvanično napala rekorde na slavnoj i zahtjevnoj stazi Nurburgring to ne znači da nema entuzijasta koji su spremni provjeriti njene mogućnosti.

Tako je francuski magazin L'argus, koji je poznat po sjajnim testovima ali i vrlo sposobnim test vozačima koji Nurburgeing ali i ostale staze znaju kao svoj džep, provjerio koji su limiti električnog EV6 GT na Zelenom paklu.


Kako se može vidjeti, ova vožnja na Nurburgringu nije imala za cilj obaranje rekorda, ali je vrlo spretan vozač pokazao kako može vrlo kontrolisano i dugo driftati s EV6 GT, ali i postizati vrlo visoke brzinske prosjeke. Tako je većinu kruga Kia EV6 GT bila na brzinama iznad 100 km/h, dok je na nekoliko ravnih i brzih dijelova sa lakoćom dostizala i 225 km/h.


KIA EV6 GT proizvodi ukupnu snagu od 577 KS i okretni moment od 740 Nm iz dva električna motora. I bez ovog zabavnog videa jasno je da je vrlo ozbiljan konkurent u društvu sportskih električnih modela, kao što su Tesla Model 3, Model X, Audi E-Tron GT i BMW iX.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.