x

Kia mijenja logo

Kia Motors Corporation je zaštitila sijaset grafičkih rješenja za novi logo marke. Aplikacije su podnijete nadležnom tijelu koje funkcioniše na tržištu Južne Koreje.

Aktuelni amblem kompanije je nastao još 1994. godine, a on je promovisan u čast proslave pedesete godišnjice marke. Simbol je kao takav bio validan narednih deset godina da bi bio blago preoblikovan 2004. godine.

To sve bi moglo da se promijeni veoma brzo jer je novorazvijeni simbol marke koji je prikazan u Južnoj Koreji veoma blizu toga da postane prihvaćen od strane rukovodstva u smislu globalnog reprezentovanja korejskog brenda.

Prema navodima korejskog ekvivalenta našeg Zavoda za zaštitu intelektualne svojine, označenog akronimom KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service), Kia od maja nagoviještava izmjenu amblema marke, a do ovog trenutka je podnijeto čak 50 zahtjeva za registraciju patentnih rješenja, što nije uobičajena praksa u industriji.

Iako nema sumnje da će uskoro logo biti izmijenjen, ostaje pitanje da li će on važiti na svim ili samo na pojedinim vozilima iz Kijine game.

Osobe bliske kompaniji i prilikama u njoj tvrde da će amblem koji bude izabran biti korišćen samo za električna vozila marke Kia, uključujući i hibride.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.