x

Kia Sportage debituje u Evropi 1. septembra

Došlo je vrijeme da popularni korejski model oficijelno stupi na evropsko tlo, s tim što je premijera zakazana za 1. septembar, što će biti dio online događaja, koji će biti "strimovan" na zvaničnim kanalima kompanije, počev od 11h po srednjoevropskom vremenu.

Model za Stari kontinent je dizajniran posebno po ukusima evropskih kupaca, a pred debi, Kia je lansirala par skečeva.

Naravno, iz priloženih prikaza je teško procijeniti istinski dizajn novajlije, ali definitivno se radi o reinterpretaciji prednjih i zadnjih odbojnika, uz još neke promjene, kao što su rekalibracija sistema ogibljenja i pogonski sklopovi specifični za evropsko tržište.


Kia je još ranije najavila da će na IAA u Minhenu predstaviti "plug-in" hibridnu verziju Sportagea.

Elektrifikovani model kombinuje 1,6-litarski turbo četvorocilindraš s elektromotorom, koji napaja paket litijum-jonskih baterija od 13,8 kWh. Karakterisat će ga takozvani "E-Handling" sistem, sa zadatkom da poboljša kako pravolinijske, tako i performanse prilikom prolaska krivina, prenose vrele gume.


U zavisnosti od tržišta, međunarodna varijanta nove generacije Sportagea će biti u ponudi sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, uz dodatne pogonske sklopove, kao što su 1,6-litarski benzinac sa 180 ks i 2,0-litarski turbodizel sa 186 konja. Standardni mjenjač je šestostepeni manuelni, dok je sedmostepeni DCT namenjen benzinskom, a osmostepeni automatik dizel modelu.

U igri će biti i dodatne SUS jedinice, mada još uvijek nije precizirano koje će se tačno naći u Evropi.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.