x

KIJA KOCKAR PJEVA U BORU ZA DAN RUDARA: Mještani se spremaju da joj urade nešto što nikome NE BISMO POŽELJELI!

Iako je Dan rudara 6.avgusta, Bor će ga proslaviti dan ranije, 5. avgusta a kao glavna atrakcija proslave najavljen je koncert Kije Kockar, pobjednice rijalitija ‘’Zaduga’’. Sudeći po usijanim društvenim mrežama, koncert Kije biće izuzetno posjećen, a svi u publici nosiće po kilogram – paradajza!

- Pozivam sve ljude zdravog razuma, roditelje i one koji to nisu da 5. avgusta u 21 čas budu kod amfiteatra i da ponesu kilogram paradajza pa da gospođici Kiji priredimo doček kakav dolikuje – navodi se u jednom od postova objavljenim na društvenoj mreži ’’Fejsbuk’’, koji je svojim komentarima i lajkovima podržao veliki broj Borana.


Iako zvuči bezazleno i naivno, na hiljade lajkova i na stotine komentara obećavaju bombardovanje paradajzom čuvenu Kiju.


Nadležni u RTB-u ‘’Bor’’ su na pitanje ‘’Zašto Kija?’’ odgovorili samo da su postupili po preporuci Centra za kulturu. Kako ta ustanova spade pod upravom gradske vlasti, pitali smo gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića da li je gradska vlast predložila dolazak ove rijaliti zvijezde.


- Niti je gradska uprava organizovala koncert, niti je to u našoj ingerenciji. Grad Bor ima svoju krsnu slavu Svetog Đorđa, kao i svoj dan 3. oktobar. Koristim priliku da zaposlenima u RT-u čestitam njihov i Dan rudara – kazao je Milikić.


Danijel Čorbaloković, direktor Centra za kulturu, nije želio ni da potvrdi, niti da demantuje da li su oni organizatori koncerta pobjednice ’’Zadruge’’.


- Evo objašnjenja: da bismo mi, kao ustanova, organizovali bilo kakav koncert, morali bismo da raspišemo javnu nabavku. Slobodno pogledajte na Portalu javnih nabavki da li je Centar za kulturu to učinio – kaza je Čorbaloković.


Na portalu javnih nabavki nismo pronašli podatak da je borski Centar za kulturu objavio javni poziv za održavanje koncerta 5. avgusta.

Da stvar bude još zamršenija, Kija dan kasnije, 6. avgusta, ima zakazan nastup u Majdanpeku, baš na zvanični dan rudara. Koliko će koštati nastup pobjednice ’’Zadruge’’ – nije poznato.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.