x

Odgođena utakmica 6. kola pripala gostima

KK Bratunac slavio u Mejdanu

Košarkaši Bratunca slavili su večeras u utakmici 6. kola košarkaškog prvenstva BiH protiv OKK Sloboda rezultatom 83:79. 

Radilo se o susretu koji je prije nekog vremena bio odgođen zbog koronavirusa pa su Tuzlaci u ovoj utakmici nastupili lišeni nekoliko važnih košarkaša koji su došli nakon ovog perioda. 

Cijela ova utakmica bila je neizvjesna, niti jedan tim se nije odvajao na neku ozbiljniju razliku koja bi mu garantirala mirniju završnicu. Prvi dio protekao je u nešto, za nijansu, boljoj igri domaćina koja mu je na poluvremenu osigurala 4 poena viška. U trećem periodu je na nešto više od 3 minute do kraja Sloboda otišla na maksimalnih 7 poena viška, no gosti su do kraja 3/4 potpuno anulirali tu prednost i pred posljednih 10 minuta rezultat je bio u potpunom egalu. Posljednja četvrtina donijela je efikasnu košarku i na kraju veliku dramu u kojoj su se bolje snašli gostujući košarkaši koji su na krilima bivšeg igrača Slobode Rikala i iskusnog Ćupa i u Bratunac uspjeli odnijeti vrijedne bodove.


Rikalo je u trijumf svog tima ugradio 23 poena, a Ćup 20. Kod Slobode je kao i obično prednjačio sjajni Durmo s 26 poena i 7 skokova dok je Adi Alikadić ubacio 12.

OKK Sloboda: Andelija, Jakupović 5, Mustapić 10, Omerović, Dedajić 5, Manjgafić 10, Munižaba 11, Alikadić 12, Narančić, Krajinić, Durmo 26


KK Bratunac: Žunić 6, Milošević, Rikalo 23, Pilčević 10, Ćup 20, Petrović 8, Lukić, Tadić 5, Ilić, Danilović 11


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.