x

Sjajna atmosfera i utakmica u okviru finala Kupa ZDK

KK Kakanj u dramatičnoj završnici slavio u Areni protiv OKK Čelik

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović" u okviru finala Kupa ZDK dočekali ekipu Kaknja. U veoma zanimljivoj utakmici na kraju je slavila u dramatičnoj završnici 68:69.

Nakon nekoliko godina u Zenicu je došla jedna ekipa iz Premijer lige, a to je na tribine zeničke Arene privuklo više od 1000 gledatelja, koji su željni dobre i kvalitetne košarke u najljepšoj dvorani u BiH.

Zeničani su u ovaj duel ušli pojačani s dvojicom novih košarkaša Nedžadom Muratovićem i Nebojšom Maksimovićem. Upravo je ovaj prvi sjajno otvorio utakmicu, te je u prvih par minuta utakmice pogodio tri trojke. Izabranici Josipa Pandže tokom čitave prve četvrtine imali su prednost, a na kraju prvog perioda bilo je 17:14 za Čelik. U drugoj četvrtini nastavila se ova veoma dobra i zanimljiva utakmica, domaći košarkaši nisu ispuštali vodstvo, te su cijelo vrijeme imali prednost. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 37:32 za Čelik.

U trećoj četvrtini Zeničani su nastavili s dobrom igrom, polako, ali sigurno su povećavali svoje vodstvo koje je u 25.minuti iznosilo plus 13 poena razlike 48:35. Ipak gosti se nisu predavali, te su zahvaljujući sjajnom Đorđeviću smanjili vodstvo domaćina. Serijom od 6:0 u posljednjoj minuti Kakanj je na kraju trećeg perioda stigao samo na minus tri poena razlike 53:50.

U posljednjoj četvrtini neizvjesnosti nije nedostajalo, domaći košarkaši cijelo vrijeme su imali prednost od nekoliko poena razlike, da bi Kakanj u 35. minuti izjednačio na 55:55. U finišu utakmice bolja igra domaće ekipe, imali su Zeničani 63:58, ali se gosti nisu predavali. U posljednjoj minuti igra živaca, Čelik je imao 66:65 na 24 sekunde do kraja, ali Kakanj je imao napad. Križanović je nesmotreno napravio faul pri pokušaju šuta za tri poena nad Arslanagićem. Adnan Arslanagić stao je na liniju za slobodna bacanja, pogodio je dva, treći je promašio, ali je upravo on uhvatio loptu i položio za 68:69. Čeliku je ostalo 10 sekundi za napad, lopta je došla do najboljeg pojedinca na meču Nedžada Muratovića, ovaj je šutirao za dva poena, ali lopta je naprosto izašla iz obruča i Kakanjci su mogli slaviti. Na kraju je završeno 68:69 (17:14, 20:18, 16:18, 15:19) za ekipu Kaknja.

U redovima pobjedničke ekipe, Jovan Đorđević je postigao 26 poena, dok je Haris Ćurevac dodao 15. Kada je u pitanju ekipa Čelika, Nedžad Muratović postigao je 26 poena uz šest skokova, dok je Nebojša Maksimović dodao 12 poena.

Košarkaši Kaknja večeras su osvojili pehar namijenjen pobjedniku Kupa ZDK, te će u narednom krugu takmičenja u okviru Kupa BiH igrati u gostima protiv sarajevskih Sparsa.

S druge strane OKK Čelik večeras je pokazao veoma dobru košarku, posebno su se istakli novi košarkaši Muratović i Maksimović, tako da domaći navijači sigurno mogu biti zadovoljni večerašnjom predstavom izabranika Josipa Pandže.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.