x

liga za opstanak

KK Student u nevjerovatnom finišu prokockao trijumf protiv Bratunca

Košarkaši Bratunca večeras su u Mostaru zabilježili veliki trijumf protiv domaćeg Studenta sa 75:69 i na taj način osigurali opstanak.

Prva dionica donijela nam je apsolutnu dominaciju domaćina, koji su istu riješili s visokih 24:15 i tada se činilo da će utakmica prevagnuti na stranu Studenta. U drugoj četvrtini smo vidjeli potpuno suprotnost.

Gosti sjajnom igrom uzvraćaju udarac i dionicu rješavaju sa deset poena razlike, tako da se na poluvrijeme otišlo minimalnom prednošću gostiju 33:34.

Nastavak nam je donio pravu dramu. Ekipa Studenta je na minut i 15 sekundi do kraja vodila sa tri poena prednosti, ali to im nije bilo dovoljno. Na scenu je stupi sjajni Mladin Pantić koji preuzima odgovornost i svojoj ekipi donosi veliku pobjedu kojom su probrodili sve brige oko opstanka.

Pomenuti Pantić i Wesley Alcegaire su prednjačili sa po 16, dok je Damarkco Foster ubacio 14 poena. Kod Studenta Dušan Ognjenović je ubacio 21, a Jalen Ross 20 koševa.

U narednom kolu košarkaške lige za opstanak koje će ujedno biti i posljednje, Student će gostovati u Sarajevu otpisanoj Bosni, dok će Bratunac na svom terenu dočekati ekipu Kaknja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.