x

tragedija

Klanjana dženaza i obavljen ukop sedam žrtava požara u Brčkom!

Obavljen je ukop sedam žrtava požara koji je protklog vikenda zahvatio porodičnu kuću u brčkom naselju Suljagića potok.

Suze i neizmjerna tuga na gradskom groblju Meraje.

Dženaza su prisustvovali članovi porodice, prijateljim rodbina i građani Brčkom, a ispred Ivica džamije obratio se glavni imam MIZ Brčko Mustafa ef. Goboljić. Kazao je da je ovo najtužniji dan u Brčkom i šire, poslije ratnih zbivanja.


Foto: Avaz

- Ovaj dan govori o veličini tragedije. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, što se saosjećate - kazao je ef. Goboljić.

Tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović je rekao da je u ovom teškom i tužnom trenutku budemo u vjeri.

- Mi moramo biti bliži jedni drugima, u selu, gradu, u porodici, u dobru, ali i u zlu. Molim Boga da ovim merhumima podari džennet, a porodicama sabur - kazao je ef. Fazlović.


Kobne subote smrtno su stradali Salihović Omer i Fahrija te Mirela Salihović i troje maloljetne djece nakon što je požar prouzrokovan navjerovatnije svijećama, jer zbog neimaštine nisu imali električne energije. Četvrto dijete koje je imalo samo pet godina podleglo je u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon opeklinskog šoka u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Na području Brčkog prevladavala sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Također, Dan žalosti istim povodom proglašen je i u Federaciji BiH.

,.

.

.

.

.

Izvor/Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.