x

velika tuga

Klanjana dženaza mladiću koji je poginuo u Hrvatskoj: Pred odlazak na posao obećao majci kupiti novu garderobu i kuhinju!

Ajdin Agičić (20) iz naselja Urije poginuo je u Hrvatskoj usljed pada sa visine 9. aprila. Ova tužna vijest je bez riječi ostavila mnoge koji su ga poznavali. Agičić otišao u susjednu zemlju kako bi pomogao majci.

Muhamed ef. Hodžić je prisustvovao njegovoj dženazi, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

- Danas smo ukopali našeg šehida Ajdina u njegovoj 20-oj godini života. Ako džennaza može biti lijepa onda je to ova. Zadnji put kad je krenuo od kuće na posao u Hrvatsku, obećao je mami kupiti novu garderobu i kuhinju, veli da malo i kuću a i sebe mati središ. Bilo je to samo dva dana prije nego je preselio na Ahiret. Zaista svi koji znamo porodicu znamo da su pošteni i da su godine iza njih bile dosta teške.


Foto: Bosanski Novi Urije

Rahmetli Ajdin je doista odrastao u teškim uslovima koliko god su se njegovi trudili obezbjediti bolje bilo je veoma teško.

Znam da kada je imao sedam godina, u toj tuđoj kući sa najlonima na prozorima, bez podova i nikakvih redovnih porodičnih prihoda, gledao je majku i oca kako se pokušavaju snaći za danas, a sutra je bilo daleko, obećao je tada umornoj majci riječima: „Majko, strpi se da ja odrastem, ništa ti neće falit“.


To mi je ona ispričala na dan kada je preselio. I danas kada se sve desilo, a desilo se ono sto je od Boga suđeno, Ajdinove želje će se ostvariti.

Njegovoj majci ništa neće faliti… Osim njega.

Neka mu Allah dž.s. ukabuli te iskrene namjere i neka ga nagradi lijepim Džennetom.


I neka nas Ajdo ne brine.

Zaista mnogo je ljudi i prijatelja koji su se potrudili da sa moralne i finansijske strane pomognu porodicu i tako učestvuju da se njegove želje ostvare.

Ne znam je li ova džennaza danas bila lijepa ili tužna, ali znam da je simbolična i poučna - napisao je Hodžić.

.

.

.

.

.

Izvor. Avaz/
Foto: Bosanski Novi Urije

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.