x

Klinički centar odgovorio na optužbe Sinanove udovice da je pjevač ubijen: Mi smo trpjeli stalne napade i vrijeđanje njegove porodice! Na zahtjev Sabine smo ga otpustili iako smo je upozorili na njegovo teško stanje!

Na profilu pokojnog pjevača Sinana Sakića njegova supruga Sabina izrekla je niz navoda na račun Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju i profesora Ćulafića, na šta su iz te medicinske ustanove reagovali navodeći da ništa od navedenog nije istina.

"Pacijent S.S primljen je na Kliniku za GEH 27. aprila 2018. radi dalje dijagnostike i liječenja. Tokom liječenja pacijenta sprovedene su sve mjere savremenog liječenja, terapijska izmjena plazme uz antibiotike, infuzione rastvore sa lijekovima za encefelopatiju uz korekciju elektronskog statusa i svakodnevni monitornig svih parametara.


Tokom liječenja pacijenta u jedinici Intenzivne njege, supruzi pacijenta izdata je potvrda za posjete od 8 do 20 sati, ali su na Intenzivnoj njezi bez propusnica i van naznačenog termina, neovlašćenom boravili i ostali članovi porodice. Takođe, pored pacijenta, porodica je postavila laptop sa kamerom, koji je kontinuirano snimao pacijenta, a supruga i ostali članovi porodice su neovlašćeno fotografisali medicinsko osoblje i ostale pacijente i pored sugestija zdravstvenih radnika da to ne rade", piše između ostalog u saopštenju Kliničkog centra, dodajući da je pacijent otpušten na zahtjev supruge.


"Sa pogoršanjem stanja pacijenta, dolazi i do ispoljavanja agresije i krajnje nedoličnog ponašanja članova porodice prema medicinskom osoblju, stalnih prijetnji i vrijeđanja sestara i ljekara koje je ugrožavalo redovan proces rada na Klinici i zbrinjavanje pacijenata na Intenzivnoj njezi. Konačno, 16. maja na izričit zahtjev supruge (potpisana otpusna lista od strane supruge) pacijent se uz sve predočene mjere rizika i suprotno stavu ljekara, otpušta sa Klinike sa GEH u teškom stanju", piše u saopštenju, uz napomenu da su svi zdravstveni radnici maksimalno bili tolerantni i puni razumijevanja prema članovima porodice. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.