x

NIJEMAC OPREZAN

Klopp uoči finala Lige prvaka: Bio bih lud kad bih mislio da imamo prednost

Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp smatra kako njegova ekipa nije favorit u finalnom duelu Lige prvaka protiv Tottenhama, koji prvi put u historiji igra za trofej evropskog prvaka.

"Bio bih lud kada bih mislio da imamo prednost. Znam da ljudi pričaju da smo mi favoriti jer smo osvojili više bodova u ligi. Međutim, obje naše utakmice su završene rezultatom 2:1. Nema tu nikakve prednosti pred ovaj susret", rekao je Klopp.

Nijemac je izgubio dva puta u finalu Lige prvaka s Borussijom i s Liverpoolom te se i tome priča uoči sutrašnjeg duela.

"U ta dva finala su sve okolnosti bile drugačije. Ekipe su bile drugačije. Ukoliko sam ja bio razlog za poraze u svim finalima, onda imamo razloga za brigu. Prošle godine je presudio nevjerovatan pogodak Garetha Balea i dva čudna gola koja u normalnim okolnostima ne bismo primili. Godinu smo stariji. Igrači kao Trent ima 50 utakmica više u nogama. Nismo bili toliko očajni prošle godine, nije kao da nismo imali prilike. Prošle godine smo učešćem u finalu iznenadili i sami sebe, nismo bili tako konstantni kao ove godine. U finalu igraju dvije odlične ekipe. Imam mnogo poštovanja za Mauricija Pochettina, a on ima veoma talentovanu grupu igrača. Način na koji su napredovali je nevjerovatan. Imat ćemo pravo nogometno finale", poručio je Klopp.

Podsjetimo, utakmica između Liverpoola i Tottenhama igra se u subotu u Madridu s početkom od 21:00 sat.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.