x

Egipćanin je tek nedavno pronašao pravu formu

Klopp: Znam zašto je Salah igrao loše na početku sezone

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je u jednom od svojih posljednjih intervjua govorio o svojoj najvećoj zvijezdi Mohamedu Salahu.

Sjajni Egipćanin i ove sezone igra na visokom nivou, ali na početku sezone nije izgledalo kao da će biti tako. Salah je 'tiho' započeo novu sezonu Premier lige, ali je s vremenom dizao formu i u posljednje vrijeme ponovo igra fantastično.

Nešto slabije igre na početku sezone nisu bile slučajnost, a to je otkrio Jurgen Klopp.

"Znao sam šta je njegov problem. Salah je imao bolove u ramenu nakon onog finala Lige prvaka, zato nije mogao biti na svom maksimumu. Kada radite u kancelariji i kada vas boli rame, to se ne osjeti na vašoj produktivnosti. Ali ako ste fudbaler, morate biti sto posto spremni da biste dali maksimum", rekao je Klopp, te dodao:

"Salah je i u takvom stanju bio bolji od većine drugih, ali i zato što mu je trebala igra da vrati formu. Sada kada je dostigao maksimum forme, pokazao je da se s njim niko ne može porediti i ja sam izuzetno sretan zbog toga".

Mohamed Salah je ove sezone odigrao 18 utakmica u Premier ligi, postigao je 11 golova uz šest asistencija. Ukupno je u svim takmičenjima nastupio na 25 utakmica i ima učinak 14 golova i šest asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.