x

OVO SE NE VIDI SVAKI DAN

Ko je bio brži: Rimčeva Nevera utrkivala se s avionom

Uprkos jakom i nepogodnom vjetru, koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su dvadesetominutni šou za pamćenje za 300-tinjak gledalaca koji su uspjeli doći do ulaznice za spektakl.

U okviru trodnevnog susreta vlasnika superautomobila koji se ovog vikenda održava u Varaždinu danas se na varaždinskom aerodromu dogodio pravi spektakl - snage i brzinu odmjerili su Rimac Nevera i akrobatski avion koji postiže brzine čak do 420 kilometara na sat.

Uprkos jakom i nepogodnom vjetru, koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su dvadesetominutni šou za pamćenje za 300-tinjak gledalaca koji su uspjeli doći do ulaznice za današnji spektakl.

U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine veće od 350 kilometara na sat konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedelji, Rimac Nevera.


- Nisam vidio ko je brži - kroz šalu je izjavio Peter Podlunšek, poznati Red Bull akrobatski pilot s više od 10.000 sati najzahtjevnijih letova.

Ovo nije prvi njegov dvoboj sa superautomobilima, ali je prvi put da ga je neko pobijedio.

Rimac Neverom upravljao je iskusni vozač Miro Zrnčević, glavni testni vozač za Bugatti Rimac.


- Peter je vrhunski pilot i danas je stvarno trebalo imati vrhunsko znanje i iskustvo. Akrobacija je sama po sebi opasna i morali smo imati puno povjerenje jedan u drugog, i drago mi je da smo već u prvom pokušaju uspjeli s akrobacijom - izjavio je pobjednik današnjeg dvoboja.

Varaždinom su se tako danas provezli Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maseratiji, a vrhunac dana je bio dolazak Rimac Nevere, i to čak dva primjerka električnog hiperautomobila.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.