x

U obzir uzeti igrači s najmanje pet golova

Ko je najprecizniji u Seriji A? Džeko je ispred Ronalda, ali daleko iza lidera

Edin Džeko je već godinama latentna opasnost po odbrane u Italiji. Ovu sezonu je započeo odlično, a nije ga usporila ni nezgodna povreda jagodične kosti.

Ugledni Sky Sport napravio je analizu najpreciznijih igrača dosadašnjeg dijela sezone Serije A. U obzir su uzeti igrači sa najmanje pet golova i 10 upućenih šuteva. Normu je ispunilo ukupno 13 napadača.

Sa 38 pokušaja niko do sada nije šutirao prema protivničkom golu kao Cristiano Ronaldo. Sa pet golova i procentom uspješnosti 13.2 %. Portugalac je je posljednji na listi igrača koji su uzeti u razmatranje.

Džeko se nalazi na 10. mjestu sa učinkom od 17.9 % i za poziciju je "precizniji" od zvijezde Juventusa. Od 28 šuteva kapiten bh. reprezentacije zabio je pet golova.

Zatim slijedi Interov Lautaro Martinez (19.2 %), Torinov Andrea Belotti (20.8 %), Sassuolov Domenico Berardi (24.1 %), Atalantin Duvan Zapata (26.1 %). Peto mjesto s postotkom 27.5 dijele Napolijev Arkadiusz Milik, Lecceov Marco Mancosu i Genoin Christian Kouame. Četvrti je Caglarijev Joao Pedro (33.3 %).

Treće mjesto sa osam golova iz 23 pokušaja, odnosno učinkom 34.8 % zauzima napadač Atalante Luis Muriel, dok je Intero Romalu Lukaku drugoplasirani. Belgijanac je odlično počeo svoju avanturu u Italiji, do sada je zabio devet golova od 24 šuta sa procentom uspješnosti od 37.5 %.

Najprecizniji je Ciro Immobile koji je trenutno prvi strijelac prvenstva. Napadač Lazija je na 11 mečeva zabio 13 golova. Od 33 pokušaja njih 39.4 % je završilo u protivničkoj mreži.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.