x

često prao goranov automobil

Ko je osumnjičeni za učešće u ub.stvu porodice Đokić? Poznavao ih je cijeli život!

Srbijanski mediji su objavili detalje iz privatnog života muškarca koji je osumnjičen za ub.stvo porodice Đokić.

Prema pisanju Blica, riječ je o osobi G. Dž. koja je brat od tetke ub.jenog Gorana Đokića. Ovaj list je osumnjičenog predstavio kao osobu koja je cijeli život poznavala Đokiće. Muškarac je živio u blizini ubijene porodice i bili su bliski. Dobro su se poznavali i među njima nije bilo problema.

Osumnjičeni je nezvanično bivši vatrogasac, a navodno je često prao Goranov automobil jer on nije imao povjerenja u radnike praonica s obzirom na to da je sefove s novcem iz mjenjačnice prevozio automobilom.


Pretpostavlja se da je večeras uhapšeni osumnjičeni planirao ub.stvo - pripremio naftu i odredio lokaciju na kojoj će zakopati tijela. Upravo na tu lokaciju, selo Moravac u općini Aleksinac, je odveo porodicu Đokić, tu ih je ub.o i zapalio, piše Blic.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala porodici Đokić. Naglasio je da su na imanju osumnjičenog pronađeni predmeti za koje je izgledno da su bili dio ovog zločina. Više javno tužilaštvo u Nišu je uhapšenom odredilo zadržavanje u pritvoru do 48 sati.


Podsjećamo, Đokići su posljednji put viđeni u noći sa 26. na 27. septembar kada su iz sela Moravac gdje su bili kod rodbine, krenuli kući. S obzirom na to da se nisu javljali, policiji je prijavljen nestanak.

Njihov automobil kao i spaljena tijela Gorana (57), Gordane (56) i kćerke (25) pronađeni su 2. oktobra, šestog dana potrage.


Pretpostavlja se da ih je ub.ca presreo na putu do kuće, svega dvije minute nakon odlaska od rodbine te da su oteti. Ub.jeni su hicima iz pištolja, nakon čega su njihova tijela spaljena, a automobil odvezen na drugi kraj i također zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Motiv ub.stva je koristoljublje s obzirom na to da je porodica Đokić imala mjenjačnicu te da je Goran uvijek sa sobom nosio veliku sumu novca.

.

.

.

.

Izvor: Klix/Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.