x

Obojica ostaju samo u jednom slučaju

Ko ostaje u klubu? U Bayernu su već izabrali između Salihamidžića i Flicka

Više nije tajna da Hansi Flick i Hasan Salihamidžić odavno nisu u dobrim odnosima i da će jedan od njih na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Bayern.

Flick je prije nekoliko mjeseci otvoreno govorio o tome da je nezadovoljan što se skoro nikako ne pita oko transfera i da tu glavnu riječ vodi Hasan Salihamidžić bez ikakvih konsultacija s njim.

Njihov sukob eskalirao je nakon meča protiv Lazija u Rimu kada su se posvađali u autobusu, a na kraju se Flick izvinjavao zbog riječi koje je uputio nekadašnjem bh. reprezentativcu.


Njemački mediji već neko vrijeme pišu o sukobu Flicka i Salihamidža i jasno poručuju da će neko od njih ovog ljeta morati napustiti Bayern ukoliko žele da klub funkcioniše kako treba.

Ugledni BILD danas je objavio da su čelnici Bayerna već donijeli odluku i da će podršku pružiti Salihamidžiću na kraju sezone što znači da će Flick otići ukoliko ne promijeni svoj stav.


Jedina opcija da obojica ostanu jeste da se Flick pomiri s činjenicom da se Salihamidžić pita za sve transfere, a kako stvari stoje to će se teško desiti.

Iako je Flick prošle sezone s Bayernom osvojio sve što je mogao čelnici kluba očito imaju više povjerenja u Salihamidžića kojeg smatraju da jednog od najzaslužnijih za ove uspjehe jer je on doveo prava pojačanja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.