x

Kobijeva posljednja poruka: Prije ulaska u helikopter javio se sinu Šakila O'Nila!

Legendarni košarkaš i jedan od najvećih u historiji ovog sporta Kobi Brajant (Kobe Bryant) tragično je preminuo nakon što se srušio helikopter u kojem su se nalazili on, njegova kćerka i još sedmero ljudi.

I dok svijet oplakuje smrt "Crne mambe", sin nekadašnjeg klupskog kolege iz Lejkersa Šakila Onila (Shaquille O'Neal) Šarif (Shareef) objavio je na Instagramu posljednju poruku koju je dobio od Kobija, i to neposredno prije nego što se ukrcao u helikopter.

Talentirani nasljednik gorostasnog centra i sam je odličan košarkaš, a Kobi mu je svojevremeno pomagao da prođe kroz težak period oporavka od povrede, a sada se raspitivao kako se drži poslije odluke da napusti čuveni Univerzitet Kalifornija u Los Anđelesu (UCLA).

- Familijo, kako si - upitao je Kobi u 8:19 sati, po lokalnom vremenu, Šarifa.


Mladić mu je u 10:58 napisao da je dobro, da razmišlja o sljedećem potezu, pa je tada upitao Kobija: "Kako se držiš?"

Odgovor nikada nije stigao. Kobi Brajant je već bio tragična žrtva pada helikoptera, koji je u 9:6 sati poletio i, najvjerovatnije, zbog vrlo loših vremenskih uvjeta, pao oko pet minuta prije očekivanog slijetanja.

Mladom Šarifu je Kobi očigledno bio veliki uzor, pa je, osim poruka koje je objavio, uputio i nekoliko emotivnih poruka kada je saznao šta se desilo sa slavnim košarkašem.


- Ova prva fotografija su naše poruke od jutros. Da samo nisam spavao, da sam samo mogao da pričam s tobom... Ne mogu sada trezveno ni da razmišljam. Mnogo mi je drago što smo se zbližili ovih godina, ne zbog toga što si mi bio sjajan ujak već i trener i mentor. Volim te, čovječe. Hvala ti za sve što si uradio... za ovaj grad, za svijet košarke, a i za mene. Neću te iznevjeriti. Uvijek si računao na mene i podizao me. Volim te.

Objavivši još jedan detalj iz njihovih ranijih razgovora, Šarif O'Nil je dodao i sljedeće:

- Plačem dok čitam sada ove poruke... Čak i kada sam bio u najgorem stanju, često si provjeravao kako sam. Mnogo te cijenim zbog toga, jer mi je baš to, baš tada toliko bilo potrebno. Bio sam poražen dok sam onako sjedio u bolnici danima, misleći da mi je košarkaška karijera gotova. Ti si mi vratio osmijeh na lice. Hvala ti. Volim te.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.