x

Koeman vulgarnim riječima komentarisao odlazak Griezmanna

Antoine Griezmann je u smiraj ljetnog prijelaznog roka napustio Barcelonu i vratio se u Atletico Madrid.

Transfer je završen praktično u "pet do 12", a Barcelona je morala pronalaziti zamjenu za Francuza u samoj završetku prijelaznog roka. Na kraju je doveden Luuk de Jong iz Seville.

"Gotovo cijeli zadnji dan prijelaznog roka je prošao i jedva smo imali vremena pronaći Griezmannovog nasljednika. To je bilo sr*nje, ali sam znao da će njegov odlazak poboljšati financijsko stanje kluba i zato sam pristao na transfer", rekao je Ronald Koeman u intervjuu za katalonski Sport.


Francuski reprezentativac posuđen je na godinu dana s mogućnošću produženja za još jednu sezonu. Aktuelni prvak Španije morat će otkupiti Griezmanna ako igra u najmanje 50 posto utakmica u sezoni.

Nizozemac također nije krio da mu je gubitak Lea Messija jako bolan.

"Leov odlazak je jako veliki udarac, svi naši planovi za sezonu bili su vezani za njega. Messi je bio jako motiviran i dobro se pripremio za sezonu. Njegov gubitak jako boli, definitivno će imati utjecaja na našu igru. Nismo izgubili samo Lea, već i simbol cijelog kluba", dodao je Koeman.


Ronald Koeman odlazak Messija i Griezmanna vidi kao veliku priliku za mlade nogometaše poput Yusufa Demira i Gavija.

"Mislim da Barca sada može dati priliku mladim igračima. Nadam se da ću u ove tri, četiri ili pet godina još uvijek moći biti njihov trener. Srećom, Joan Laporta se savjetovao sa svih strana, ali ako klub sumnja u trenera, bit će teško izgraditi nešto veliko", zaključio je Nizozemac.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.