x

odmor iz snova

Koji je grčki otok najbolji izbor za ljetovanje?

Ako želite „instagramični“ odmor i mnoštvo lijepih fotografija s prepoznatljivim plavo-bijelim kulisama, Santorini je otok za vas.

Ono što bi trebalo biti odmor iz snova postaje živa muka dok pokušavaju pronaći najbolju destinaciju, strahujući kako će pritom možda propustiti nešto bolje. Stoga, evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u odabiru.

Santorini

Ako želite „instagramični“ odmor i mnoštvo lijepih fotografija s prepoznatljivim plavo-bijelim kulisama, Santorini je otok za vas. Živahan, pun hotelčića i restorana, Santorini će biti dobar odabir za one koji vole ljetni šušur i gužve, a ponuda apartmana i smještaja je takva da ćete lako pronaći svoje savršeno grčko gnijezdo s pogledom na more i mnoštvo plavih krovova pod suncem. S druge strane, ako tražite mir i prirodu, te želite izbjeći velike gužve na plažama i u gradu, radije potražite nešto drugo.


Kreta

Ako želite najbolje od grčke kuhinje pođite na Kretu, savjetovat će vam Grci. Kreta je poznata po svojim delicijama koje se rade od domaćih proizvoda i ova tradicija se nije mijenjala od antike: maslinovo ulje, bilje, riba, morska hrana, janjetina… Kroz historiju su u gastro ponudi trag ostavili i Mlečani i Turci, a kretska prehrana smatra se jednom od najzdravijih na svijetu.


Paros

Paros je prilično dobra kombinacija svega. Poznat je po dobroj hrani i lijepim plažama, u njemu će jednako uživati i zaljubljeni parovi, i obitelji, i grupe prijatelja. Pruža lijepe prizore i mjesta za razgledavanje, iako se sam po sebi ne smatra toliko unikatnim kao neki od njegove konkurencije. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.