x

Koji su znakovi dehidracije kod beba?

Ovisno o dobi djeteta, znakovi dehidracije kod beba mogu biti ​​različiti, iako su uobičajeni znakovi dehidracije kod beba:

kada su jako žedni

imaju manje mokrih pelena

umorni su i imaju malo energije

blijedost i upale oči

imaju manje suza kada plaču

razdražljivi su i nemirni

brzo dišu

Odvedite svoju bebu hitno liječniku ako mislite da je dehidrirana.

Briga o bebi po vrućem vremenu može biti izazovna i uobičajeno je da su roditelji zabrinuti ako je njihovoj bebi prevruće i ako se pregrije. Zdrave bebe, koje napreduju i dobro su hidrirane, općenito nemaju problema s regulacijom tjelesne temperature osim ako se ne pregriju.


Što bi se moglo dogoditi ako se beba pregrije?

Bebe kojima je vruće i pregrijane su općenito su uznemirene. Poput odraslih, kada je bebi vruće, izgledaju i osjećaju se nelagodno. Ako njihova temperatura ostane visoka, postoji rizik od dehidracije ili utjecaja topline. Bebe koje su pod utjecajem toplinskog stresa osjećaju se pretoplo na dodir, mogu biti razdražljive, izgledati loše, biti mlitave i koža im je suša.

Ako mislite da se vaša beba pregrijala, unesite je unutra i skinite joj odjeću. Okupajte ih i ponudite hranu.


Kako rashladiti bebu dok spava?

Razmislite o premještanju bebe u hladniju prostoriju u kući da spava. U redu je koristiti ventilator i/ili klima-uređaj u sobi vaše bebe, ali izbjegavajte da hladan zrak puše izravno u bebu. Koristite pamučne posteljine. Obucite bebu lagano ili samo u pelenu kako bi se rashladila. Uvijek stavite bebu na leđa dok spava i pazite da joj glava nije pokrivena.

Upotrijebite zavjese ili rolete kako biste spriječili izravnu sunčevu svjetlost i, gdje je to praktično, držite otvorene prozore kako biste održali protok zraka. Postavite dječji krevetić u prostoriju koja je hladna i dobro prozračena. Koristite klima uređaj ili ventilator ako ste u vrućoj klimi.

Pobrinite se da vaša beba ima dovoljno zraka ako je u svojim kolicima kada je vrijeme vruće. Koristite lagani pokrov koji će omogućiti cirkulaciju zraka. Uvijek nadzirite svoju bebu dok spava u svojim kolicima.

Očekujte da će se obrasci spavanja vaše bebe promijeniti kad je vrijeme vruće. Mogu biti pospaniji u toplijim dijelovima dana, a imati nalete energije kada zahladi.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.