Kolač s mrkvom
Topi se u ustima
Sastojci:
2 dl ulja,
2 jaja,
20 dkg šećera,
40 dkg brašna,
50 dkg izrendane mrkve,
3 kašičice praška za pecivo,
2 kašičice cimeta,
2 kašičice kardamoma,
so.
Preljev:
200 g filadelfija sira,
20 dkg šećera u prahu,
1 kašika soka od limuna,
kora od pola limuna,
100 g putera (otopljen pa ohlađen)
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i ulje i dodati suve sastojke i mrkvu.
Zagrijati rernu na 175 stepeni i ubaciti kolač i smanjiti na 150 te peći oko 40 minuta
Umutiti sve sastojke za preljev i preliti preko ohlađenog kolača.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.