Kolač sa dinjama koji se savršeno topi u ustima
Recept za izuzetno sočan kolač sa dinjama, čija osnova je recept za kolač sa breskvama.
Brzo se pravi, veoma je jeftin i ukusan, i savršeno se topi u ustima...
Potrebno je:
4 jaja
šećer
4 kašike brašna
4 kašike ulja
4 kašike hladne vode
korica limuna
1 manja dinja ili breskve
Priprema:
Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pjenasto, dodati ulje, vodu, brašno koricu limuna i brašno, pa sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh. Odozgo poređati voće, kriške dinja ili bresaka. Bjelanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst šne, pa staviti preko voća.
Peći na 180 stepeni C oko 40 - 45 min da se lijepo ispeče. Ostaviti da se ohladi, pa isjeći.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.