x

Kolač sa dinjama koji se savršeno topi u ustima

Recept za izuzetno sočan kolač sa dinjama, čija osnova je recept za kolač sa breskvama.

Brzo se pravi, veoma je jeftin i ukusan, i savršeno se topi u ustima...


Potrebno je:

    4 jaja

    šećer

    4 kašike brašna

    4 kašike ulja

    4 kašike hladne vode

    korica limuna

    1 manja dinja ili breskve


Priprema:

Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pjenasto, dodati ulje, vodu, brašno koricu limuna i brašno, pa sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh. Odozgo poređati voće, kriške dinja ili bresaka. Bjelanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst šne, pa staviti preko voća.


Peći na 180 stepeni C oko 40 - 45 min da se lijepo ispeče. Ostaviti da se ohladi, pa isjeći.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.