x

Evropska liga, 1/16 finala

Kolašinac spasio Arsenal katastrofe, Borussia se spasila u finišu

Da je na suprotnoj strani bila barem malo jača ekipa, londonski Arsenal ne bismo gledali u osmini finala Evropske lige. I bez toga Topnici su se večeras na Emiratesu izblamirali i poraženi su od švedskog Ostersundsa rezultatom 1:2.

Srećom po tim Arsenea Wengera u London su donijeli tri gola prednosti iz prvog meča (0:3), ali ih je Ostersund u samo 23 minute šokirao. Golovima Aiesha i Seme gosti su stigli do 0:2 i potpuno su se vratili u ovaj duel.

Međutim, jedna greška ih je na kraju koštala. Samo što je počelo drugo poluvrijeme grešku odbrane švedskog tima koristi bh. reprezentativac Sead Kolašinac i pogađa za smanjenje rezultata 1:2.

Hrabri Ostersunds do kraja nije uspio da dođe do čuda. Imali su međutim još nekoliko fantastičnih šansi, ali je ostalo 1:2. Gosti su stigli do pobjede koju će dugo pamtiti, ali Arsenal ide dalje.

Zanimljiv obračun u Reggio Emiliji imali su Atalanta i Borussija iz Dortmunda. Meč je završen neriješenim rezultatom 1:1 i gosti slave prolaz dalje.

Atalanta je povela u 11. minuti golom Toloija, ali usprkos velikom broju šansi na obje strane, promjena rezultata viđena je tek u 83. minuti. Prolaz Borussiji je donio Schmelzer golom za konačnih 1:1 u 83. minuti.

Salzburg će također igrati u osmini finala Evropske lige. Večeras su na svom terenu pobijedili Real Sociedad sa 2:1, što im je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Milan je pobjedom od 1:0 potvrdio prolaz protiv bugarskog Ludogoretsa, a prolaz dalje ostvarili su Athletic Bilbao, te Marseille.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.