x

Kolekcija Burberry x Vivienne Westwood izgleda fantastično!

Otkako je Riccardo Tisci postao kreativni direktor Burberryja, uslijedio je uzbudljiv period za britansku kuću: taj je brend počeo predstavljati zanimljive limitirane kolekcije, kao i saradnje. Jedna od najavljenih bila je ona s britanskom dizajnericom Vivienne Westwood, a kampanja koju je fotografisao slavni David Sims napokon je objavljena.

Spoj punka i naslijeđa, buntovništva i tradicije, prošlosti i budućnosti – stoji u opisu kolekcije Vivienne Westwood & Burberry.

Riječ je o limitiranoj kolekciji Iconic komada iz arhive dizajnerice koji su, posebno za ovu prigliku, prekriveni vintage kariranim uzorkom britanske modne kuće.


“Vivienne Westwood jedna je od prvih dizajnera zbog kojih sam i ja počeo sanjati da postanem dizajner”, izjavio je Riccardo Tisci dodavši: “Ona je buntovnica, punkerica i kreativna britanska ikona bez rivala koja je inspirirala i uticala na legije dizajnera i umjetnika posljednjih 50 godina”.

U kolekciji se mogu pronaći svilene košulje, beretke, sako na dvostruko kopčanje, hlače visokog struka, kratke hlačice, kao i gležnjarice na vezanje i čarape, a u sklopu toga predstavljen je i uniseks t-shirt na kojem je Westwood ispisala rečenicu: “Cool Earth has a plan to save rainforest”.

Radi se, naime, o podršci neprofitne organizacije Cool Earth koji se bavi zaštitom šuma i edukacijom o klimatskim promjenama, a Westwood i Tisci su zajedno došli na ideju podržavanja tog važnog cilja. Osim toga, dio zarade od prodaje komada iz kolekcije ići će tom fondu.

Jedno od lica u kampanji je i bivši supermodel Kate Moss, a čitava se kolekcija može naručiti online na stranici brenda. Osim toga, dostupna je i u tri evropska butika brenda u Londonu (Regent Street), Milanu (Via Montenapoleone) i Parisu (Faubourg Saint-Honoré).


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.