x

Koliko često bi trebalo da se umivamo?

Skoro da ne postoji žena kojane posjeduje manji “arsenal” preparata za njegu lica.

Ali prije svih njegujućih mazalica – prvo dolazi umivanje! Da li ste se ikada zapitali da li se dovoljno često umivate?

Evo šta kažu dermatolozi…

Koliko često treba umivati lice?

Kratak odgovor glasi – dva put dnevno.

Ali u priči ima malo više od toga. Rutina koja podrazumijeva pranje lica jednom dnevno, ispostavilo se kao nedovoljna. U idealnom slučaju lice bi trebali da čistite dva puta dnevno – ujutro i uveče, tvrde dermatolozi.

Ima smisla ako razmislite, da dan treba da započnete sa čistim licem, na koje ćete potom nanijeti dnevnu kremu, ali i da odete na spavanje sa savršeno čistom kožom.

Ako vam je prevelik zadatak pranje lica dva puta dnevno, pobrinite se makar da to uveče uradite pred odlazak na spavanje kako bi se koža mogla regenerisati tokom spavanja.

Da li osobe određenog tipa kože treba da peru lice češće?

Lako je pomisliti da je masnije lice potrebno češće prati nego suho, ali to zapravo nije slučaj.

Umivanje ujutro i uveče odgovarajućim proizvodima je pravilo kog treba da se drže osobe svih tipova kože. Prečesto pranje lica neće dopriniheti tome da vaša koža postane manje masna nego što jeste, može je samo iziritirati.

Na šta bi trebalo obratiti pažnju kada birate proizvode za pranje lica?

Prije svega obratite pažnju na pH vrijednosti. Potrebni su vam proizvodi koji su pH neutralni.

Ovakve formule neće poremetiti vaš prirodni pH faktor na koži. U suprotnom rizikujete suočavanje sa pojavama poput crvenila, mrlja na licu i akni. Na proizvodu koji je pH neutralan pisaće da je ili Ph izbalansiran ili da je bez dodataka u vidu sapuna.

Takođe, ako želite da izbjegnete proizvode koji sadrže sulfate, koji narušavaju zaštitnu barijeru kože potražite znak da je formula bez SLS – a (sodium lauryl sulfate).


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.